Thursday, 26 April 2012

water droplets


assalam...
sya nak kongsi ckit keajaiban yang ALLAH ciptakan di muka bumi ni....
subhanaalah....


 Jaringan titsan air yang melekat di sarang labah-labah


 Titisan air berbentuk crystal


 Titisan air 3


 Titisan air Tower hehehe


 Soalan, kenapa titisan air boleh melekat?


 Titisan air di dahan 


 Titisan air seperti kapsul 


 Gabungan beberapa titiswan air menjadi satu


  Paling cantik dan menakjubkan


 Bentuk macam ulat pun ada haha


 Titisan air di atas lumut


 Titisan air crystal clear


Titisan air tergantung

Tenang hati bila tengok semua gambar titisan air, diharapkan korang pun dapat menenangkan diri juga. hohoho...
via penpatah.blogspot.com

Tuesday, 24 April 2012

benefits to be single...


Sudah pasti ada kelebihan dan kekurangan sekiranya anda memilih kehidupan untuk single. Artikel kali ini kami akan menyatakan mengenai kelebihan sekiranya anda single dan Ia terpulang pada diri anda untuk memilih antara salah satu yang dirasakan sesuai. Antara kelebihan utama sekiranya anda single adalah..

Kewangan
Dari segi soal kewangan, sudah pasti kehidupan single adalah lebih menjimatkan. Ini kerana anda hanya perlu memperuntukkan wang hanya untuk diri anda sahaja. Apabila anda memilih untuk berpasangan, pasti akan lebih banyak wang yang perlu dibelanjakan.

Kawan
Apabila anda single, anda sebenarnya bebas dalam untuk berkawan. Ini kerana tiada mana-mana perasaan lain yang akan cemburu sekiranya anda berkawan terutamanya apabila berlainan jantina. Ia pasti akan berbeza sekiranya anda sudah mempunyai pasangan. Pasti pergaulan anda akan sedikit terbatas.

Bebas untuk melakukan apa yang anda mahu
Pasti didalam kehidupan banyak perkara yang anda ingin lakukan. Untuk memudahkan anda melakukan apa sahaja yang anda mahu, memilih kehidupan yang single adalah lebih baik. Ia kerana anda tidak perlu untuk menjaga perasaan pasangan dan hanya fokus untuk lakukan apa yang anda inginkan.

Tidak banyak masalah
Menjaga dua hati yang berlainan pasti akan lebih sukar berbanding menjaga satu hati. Pasti akan wujud pelbagai masalah yang akan merunsingkan anda. Dengan memilih kehidupan yang single, sudah pasti masalah akan berkurangan kerana anda hanya perlu memikirkan mengenai diri anda sahaja.

Kurang tanggungjawab
Apabila anda sudah ada pasangan, pasti tanggungjawab anda juga akan semakin bertambah. Tanggungjawab adalah lebih berat sekiranya anda adalah seorang lelaki, yang wajib untuk melindungi pasangan anda, dari segi soal keselamatan mahupun keselesaan kehidupan mereka.

Artikel ini hanya untuk pasangan couple bukannya dah berkahwin XD


via penpatah.blogspot.com

Monday, 23 April 2012

hadiah reunion 'FRIENDS 4 EVER'

assalam....

sebenarnya smalam sya n kwan2 yg lain de mjlis reunion kat SABAH ORIENTAL HOTEL....
sebelum rzal slaku kepala ktorg dea pun suruh lah ktorg bli hadiah tuk acara tukar2 hadiah...
jdi sya pun pusing2 lah kdai kat kwasan umah....sya bli je lah patung seramik teddy bear...hahaha...
sebenarnya sya xde idea nak bg hadiah pe...sya main bli je pe yg sya nmpk kat dlam kdai tu....

ni lah hadiah yg sya blikan tuk kwan sya yg sya pun x taw spe lah yg yg dpat hdiah ni :-


ni lah rupa dea lpas dibalut
pastu sya pun dapat lah hadiah yg ditukar....sya pun x tau sape yg bg hadiah tu...rse ye dari bdak lelaki kot...simple but nice....

ni lah hadiah yg sya dpat tu :-


simple but nice    



sya harap ktorg akan kekal sebagai kawan selamanya dunia dan akhirat....
SMILE         

Thursday, 19 April 2012

mini muffin

assalam...

hihihi...
semalam sya bru je bwat mini muffin sbb klmarin mama sya de ckp dea nak mkan kek cklat....
jadi smalm sya pun bwat lah mini muffin....kra ok lah tu wlaupun bkan kek cklat...hihihi...
bkan sya xnak bwat kek, cuma ari tu,sya try bwat kek cklat, rsult ye ataskek tu keras sgt tpi dlam dea ok lah...hihihi

ni lah gmbr dea mini muffin hasil cptaan sya:-

chocolate vochelle mini muffin  

mini muffin ni pun sya ubah ckit drpd resepi asal dea sbb bhn tu xde kat umah...hihihi....

smpaiketemu lagi di lain hari yer......mcm bersua muka plak kan.....hihihi...

SMILE....

Saturday, 14 April 2012

ONE DIRECTION

let me introduce to u....

ONE DIRECTION!!!

hahaha...lambat tul sya ni....mgkin rmai dah tau group ni....the best group after BACKSTREET BOYS n SIMPLE PLAN n WESTLIFE.....

ni lagu dorang yg sya ska dngr :-


sekian....sampai di ini sje lah sya berceloteh yer.....hehehe

SMILE.....assalam...

Friday, 13 April 2012

blajar keta malam...hihihi

assalam,

malm ni saya bru je abis blajar keta kat padang kawat ums n round ums kjap..
 walaupun x lame, tpi kire okey lah..hahaha
nak abis kan blajar keta blan ni jgak
sbb nnti klau msuk matriks ke asasi k, x lah sibuk sgt nak abis kan lsen P..

okey lah...sampai sini je lah yer kita berbicara....hahaha
lawa gler bahasa ye kan....

SMILE!!! 

assalam...new blogger

assalam....

hahaha...hihihi...hohoho....
cam tak caya plak sya bleh bwat blog ni...
konpom bsan kat umah..hihihi
tapi tak lah bsan sngt..
sbb bleh bwat mcm2...

perkara yg slalu bwat kat umah :-

  • masak (pling digemari) ikut resepi kat buku @kat web
  • online jer (hahaha)
  • tgok tv lah per lagi kan..
tu je lah tuk kli ni...hehehe

see u soon.....assalam...